Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Divlje guske PLAKAT PROMOCIJA 45x65Poznata hrvatska književnica podrijetlom iz Vojvodine (Plavne) Julijana Adamović dolazi u Suboticu na poziv Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u petak, 22. studenoga 2019. godine. U čitaonici subotičke Gradske knjižnice s početkom u 19 sati bit će predstavljena knjiga Divlje guske koja je 2018. godine tiskana u Zagrebu (Hena com), a 2019. u Beogradu (Laguna).

Julijana Adamović ispisala je dirljiv, moćan i potresan roman o jednom odrastanju koje je moglo izgledati sasvim drugačije – da su se jedni malo više a drugi malo manje voljeli, da su neke prostorije bile otključane a druge pod ključem, da su jedni malo više govorili a drugi šutjeli, da su neki preživjeli a drugi umrli na vrijeme, i da je barem pola svega bilo onako kako je trebalo biti. Ali nije. U tome je i tuga i moć romana Divlje guske, koji dira tamo duboko, gdje se njegova autorica hrabro usudila posegnuti.

Roman je to kojega je Miljenko Jergović proglasio „neočekivanim remek-djelom iz mračnih panonskih ravnica“, dok Denis Derk u Večernjem listu kaže kako je riječ o „proznom remek-djelu i to u svakom smislu. Romanu koji je svakako jedan od najemotivnijih romana hrvatske književnosti. Potpuno zaokruženom i dovršenom djelu u kojem nema ničega previše i ničega premalo. Romanu za koji mi se čini da je pisan cijeli autoričin život i duboko je urezan u njezine godove.“

Lista svih Manifestacija