Pozovite » (+381) (0)24 535-533

kolonija stipan s logo mUmjetničku koloniju „Stipan Šabić“ organizira Hrvatska likovna udruga CroArt iz Subotice od 2011. godine, u Subotici i na Paliću. Sudionici kolonije su isključivo akademski umjetnici, njih desetak iz nekoliko zemalja Europe (Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Srbije). Među njima su redovito i mladi umjetnici, koji se ovdje predstavljaju nakon završene akademije.

Kolonija Panon2013Umjetničku koloniju „Panon“ organizira Hrvatska likovna udruga CroArt iz Subotice od 2012. godine, u ambijentu grada Subotice. U radu kolonije sudjeluje dvadesetak umjetnika iz Hrvatske, Mađarske i Srbije (Vojvodine).

Kolonija Stanisic2015 3 mLikovnu koloniju „Ivan Gundić Ćiso“ organizira Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Nazor iz Stanišića od 2009. godine. U koloniji sudjeluje petnaestak amaterskih i akademskih slikara iz Srbije i Hrvatske. Rad se odvija u prostorijama Doma „Ady Endre“, katoličke crkve u Stanišiću te na drugim lokacijama u selu. Radovi nastali na koloniji ostaju u vlasništvu društva. Po završetku rada kolonije priređuje se prigodna izložba radova.

Kolonija Colorit2014 0 mLikovnu koloniju „Colorit“ organizira Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Vladimir Nazor iz Sombora od 2003. godine. Kolonija traje jedan dan.

kolonija sonta2014 2 mMeđunarodnu likovnu koloniju „Sonta“ organizira likovna sekcija Kulturno prosvjetne zajednice Hrvata Šokadija iz Sonte, a okuplja slikare iz više zemalja (Hrvatske, Austrije, Mađarske, Srbije).

Lista svih Manifestacija