Pozovite » (+381) (0)24 535-533

kolonija stipan s logo mUmjetničku koloniju „Stipan Šabić“ organizira Hrvatska likovna udruga CroArt iz Subotice od 2011. godine, u Subotici i na Paliću. Sudionici kolonije su isključivo akademski umjetnici, njih desetak iz nekoliko zemalja Europe (Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Srbije). Među njima su redovito i mladi umjetnici, koji se ovdje predstavljaju nakon završene akademije.

Kolonija Sabic2015 1 mPo završetku kolonije priređuje se izložba djela nastalih na koloniji. Nakon toga se slike uramljuju, izrađuje se katalog te se slike predstavljaju na izložbama u Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici.

Cilj kolonije je sačuvati uspomenu na Stipana Šabića, poznatog likovnog pedagoga i slikara, počasnog građanina Subotice, koji je svoje znanje nesebično prenosio na mlade talentirane umjetnike. Drugi je cilj kroz likovnu umjetnost prezentirati motive grada Subotice i Palića, s osvrtom na secesiju, kao i čuvanje i njegovanje te poticanje tradicije kroz umjetnički izraz risa – žetve, jednog od najstarijih običaja Subotice i okolice.

Lista svih Manifestacija