Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Tradicijsko cesljanje Bac2014 5Udruženje građana Tragovi Šokaca iz Bača od 2013. godine organizira manifestaciju „Žensko tradicijsko češljanje i oglavlja Hrvatica u regiji“. Program manifestacije uključuje stručna predavanja i praktične radionice, te naposljetku reviju frizura i oglavlja. Realizacijom obe manifestacije želi se educirati članove hrvatske zajednice u Vojvodini koji se bave kulturnim nasljeđem u svojim sredinama i sve zainteresirane, i praktično prikazati kako su se češljale djevojke na području Slavonije, Mađarske (Santovo), Bosne i Hercegovine(Tuzla) i Vojvodine.

U stručnom skupu sudjeluje lokalno stanovništvo organizirano u udruge, KUD-ove, sekcije, gosti iz navedenih regija (pojedinci i grupe), stručni suradnici, mladež i svi ostali zainteresirani građani. Ovaj stručni skup je značajan ne samo zbog toga što će sudionike naučiti i upoznati s tradicijskim vrijednostima hrvatskog naroda već i zbog toga što pokreće, afirmira i obučava i mlade naraštaje koji će dalje prenositi stečeno znanje. U radionice su uključena i djeca iz okolnih mjesta koja u školi imaju predmet Hrvatski jezik s elementima kulture.

U program su uključene hrvatske udruge iz bačkog Podunavlja, Srijema, Slavonije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, a javljaju se prema ponuđenoj temi.

Lista svih Manifestacija