Pozovite » (+381) (0)24 535-533

U četvrtak, 26. svibnja, veleposlanik Republike Hrvatske mr. sc. Željko Kuprešak sa svojim suradnicima posjetio je Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata. Ravnatelj Tomislav Žigmanov upoznao je veleposlanika Kuprešaka o dosadašnjim aktivnostima Zavoda, napose onih koji se odnose na suradnju sa znanstvenim i kulturnim institucijama i ustanovama iz Republike Hrvatske. te naporima koji se čine na planu veće vidljivosti hrvatske kulture u srbijanskoj javnosti.

Također, bilo je riječi i o budućim aktivnostima Zavoda, s posebnim osvrtom na inicijativu za pokretanje glazbeno-scenske djelatnosti na hrvatskom jeziku u subotičkom Dječjem kazalištu, te nastavku suradnje s diplomatsko-konzularnim predstavništvima RH u Srbiji i očekivanjima od Republike Hrvatske.

Ocijenivši pozitivnim dosadašnja nastojanja, veleposlanik Kuprešak je rekao da i nadalje Zavod može očekivati pomoć u realizaciji svojih programa. Na koncu, Tomislav Žigmanov predao je veleposlaniku drugi broj Godišnjaka za znanstvena istraživanja.