Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Ivica-Marica u ZGNakon što je početkom svibnja 2012. godine u Velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu održana svečana premijera dramske predstave „Ivica i Marica" Hrvatske mladeži Bačke i Srijema, prošle je nedjelje, 28. listopada 2012. godine, ova predstava po prvi put izvedena za široku javnost, koja nema izravne veze s našim hrvatskim iseljeništvom i hrvatskim autohtonim manjinama. Predstava je izvedena u Društvenom domu novozagrebačkog naselja Zapruđe, a prema ideji dr. Luke Štilinovića osmislili su je i izveli članovi dramske sekcije Hrvatske mladeži Bačke i Srijema: Sonja Periškić, Andreja Balaž, Sanela Stantić, Josip Čović, Marijana Tikvicki, Maja Stantić, Luka Tadijan i Mirela Stantić, dok je predstavu režirala redateljica Frana Marija Vranković.

Ne treba niti spominjati kako su članovi dramske sekcije Hrvatske mladeži Bačke i Srijema čisti amateri, te da je oduševljena publika ovacijama ispratila ovu mladu glumačku družinu i natjerala ih nekoliko puta na povratak na pozornicu. U predstavi su nastupili i članovi tamburaškog sastava „Traženi", podrijetlom iz Vojvodine, u sastavu: Tomislav Brear, Hrvoje Kolarić, Josip Tikvicki, Dino Marinić i Toni Herceg.

Nakon predstave Hrvatsku mladež Bačke i Srijema publici je predstavila njena predsjednica Maja Buza, te u ime Mladeži zahvalila Zajednici protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata, Društvu vojvođanskih i podunavskih Hrvata i Udruzi za potporu bačkim Hrvatima koji su im pružili svu potrebnu pomoć i uvjete za normalan rad.

Tekst i fotografija: Zlatko Žužić