Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Tomislav Golubinci-logoIzborna skupština Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva „Tomislav“ iz Golubinaca održana je 25. siječnja 2015. godine, u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Jurja. Nakon izbora radnog predsjedništva zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, predsjednik društva Vlada Ćaćić zahvalio je svima na potpori koju pružaju društvu. Ocjenjujuću prethodni period uspješnim predsjednik je upoznao prisutne o najznačajnijim aktivnostima u proteklom razdoblju i istaknuo dobru suradnju s općinskom upravom i župom sv. Juraj u kojoj društvo i sprovodi svoje aktivnosti.

O radu društva govorili su voditelji odjela. Anica Ćaćić, voditeljica folklornog odjela, govorila je o nastupima društva u prethodnoj godini, te istaknula problem manjeg broja članova u mlađim uzrastima te da je folklorni odjel ujedinio više uzrasta i posvetio se obradi golubinačkih običaja i najavila obradu pokladnih običaja. O glazbenom odjelu Laza Jovanović, voditelj mlađeg tamburaškog orkestra, izvijestio je prisutne o aktivnostima i probama tamburaškog sastava, a uspjehe sportskog odjela predstavila je Anita Žanić koja je istaknula da se malonogometna ekipa s turnira po Srijemu uglavnom vraća kao jedna od najboljih.

Financijsko izvješće podnio je rizničar Ivan Radoš koji je prisutne upoznao s prihodima i troškovima društva u proteklom razdoblju, istaknuvši da se većina sredstava dobiva na natječajima, te je prisutne upoznao s planom rada za ovu godinu.

Izabran je novi Upravni i Nadzorni odbor. Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Vlada Ćaćić, dopredsjednika Igor Gašparović, a tajnika Ivan Radoš. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Pavle Borčić.

Golubinački župnik vlč. Vjekoslav Lulić je istaknuo svoje zadovoljstvo suradnjom društva i župe, a najmlađi tamburaški sastav predstavio se s nekoliko skladbi i pokazao nazočnima zašto je najbolji dječji orkestar u Vojvodini i Srbiji.

Izvor: Hrvatska riječ (I. R.)