Pozovite » (+381) (0)24 535-533

uskrsna izlozba u tavankutuHKPD Matija Gubec i Galerija Prve kolonije naive u tehnici slame u Tavankutu priredili su i ove godine tradicionalnu Uskrsnu izložbu, na kojoj su se mogla pogledati, ali i kupiti jaja i čestitke ukrašene u tehnici slame. Izložba je otvorena 7. travnja u tavankutskoj Galeriji, a organizirali su je članice i članovi slamarskog i etnološkog odjela Gupca. Prigodnim riječima, povodom uskrsnih blagdana, izložbu je otvorio mjesni župnik velečasni Franjo Ivanković, dok su djeca, članovi malog i srednjeg folklornog odjela s par prigodnih recitacija tematizirali predstojeći Uskrs. Djecu su pripremili voditeljica odjela Sanda Benčik i članovi starije folklorne skupine.

Nakon otvorenja izložbe za djecu priređena je igra potrage jaja skrivenih u dvorištu objekta. Uskrsna izložba u Tavankutu realizira se u okviru projekta Tradicija koja živi, kojim HKPD Matija Gubec podržava i potiče održavanje nekadašnjih običaja i praksi. Osim postava Uskrsne izložbe, u Galeriji se mogu pogledati i ostali radovi, kako suveniri tako i slike koje su nastale na kolonijama slamarki. Galerija je otvorena svakoga dana od 9 do 15 sati. Uskrsna izložba u Tavankutu je bila otvorena do 12. travnja.

Slamarski odjel Gupca svoju izložbu priredio je i u Subotici u predvorju Gradske kuće, a postav se mogao pogledati također do 12. travnja.

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)