Pozovite » (+381) (0)24 535-533

nove radionice u muzejuU okviru programa Deset dana od 10 do 10 koji prethodi programu Noć muzeja 2017. učenici hrvatskih odjela I. c i III. c OŠ Ivan Milutinović, te III. a razreda OŠ Matija Gubec iz Tavankuta bili su gosti, ali i sudionici edukativne radionice u Gradskom muzeju Subotica. Radionicu je vodila ljubazna i kreativna Ljubica Vuković-Dulić, djelatnica subotičkog muzeja koja im je, uvodeći ih u svaku novu prostoriju muzeja, otkrivala nova znanja i iskustva. Upoznali su se s radovima subotičkog slikara i scenografa Pála Petrika, ali i s time što su to likovne tehnike, kustos, scenografija, izložba, muzejska legenda.

Vrijedno su i savjesno riješili zadatke u okviru radionice i zanimljive osmosmjerke, nakon čega su imali prigodu pogledati i kako nastaje jedna izložba. Naime, zavirili su u prostor koji nije otvoren za javnost, a u kojem se trenutačno izrađuje stalna postavka biološkog odjela subotičkog muzeja. Dojmili su ih se brojni budući muzejski eksponati: biljke, životinje, ljudski skeleti...

Zadovoljni nakon lijepo provedenog dana u muzeju učenici su se na povratku doma s učiteljicom Sanjom Dulić prošetali gradom i od novca kog su prikupili na uskrsnom vašaru počastili zasluženim sladoledom.

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)