Pozovite » (+381) (0)24 535-533

X. etno kamp sl.1U organizaciji Hrvatske čitaonice i logističku potporu Gradske knjižnice Subotica od 21. do 25. kolovoza 2017. godine održan je X. Etno kamp koji je okupio 85 djece i 55 volontera. Tijekom pet dana sudionici jubilarnog kampa su kroz razne radionice učili o povijesti, tradiciji i baštini svojih predaka ali bilo je i suvremenih elemenata.

U kreativno-manualnim radionicama upoznali su se s tehnikom veza nazvanom šlingovanje, izrađivali su ukrasne ramove za slike u tehnici slame, spinere, narukvice prijateljstva, silikonsko prstenje, cvjetne ukrase za kosu i odjeću, svijećnjake i nakit od PVC flaša, stolne nogomete te držače za salvete i olovke. Organizirane su i radionice tradicijskog pjevanja, tamburaška, folklorna, duhovna, dramska, recitatorsko-voditeljska, kuharska radionica te moderni ples kao i jednodnevni izlet na Čikeriju.

Svoje uratke i sve što su naučili u kampu predstavili su na završnoj priredbi i prodajnoj izložbi priređenoj u petak, 25. kolovoza. Pored sudionika iz Subotice i okolnih sela u kampu je bilo i nekoliko djece iz Beograda, Hvara i Španjolske.

 Bernadica Ivanković