Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Tiha noc u Djurdjinu sl.2U Đurđinu je 22. prosinca održan program pod nazivom Tiha noć, koji je podrazumijevao božićni koncert i izložbu božićnjaka. Tiha noć održana je prvi puta, a u organizaciji HKPD-a Đurđin. Program je održan u župnoj dvorani đurđinske crkve, a na početku se nazočnima obratio đurđinski župnik vlč. Dražen Dulić. On je kazao kako božićnjak prikazuje najdublju teologiju utjelovljenja. Podsjetio je i na važnost jaslica ispod bora, koju „naši stari“ nisu zaboravljali. Po njegovim riječima, božićni program u Đurđinu lijep je poticaj i mladima i djeci za očuvanje tradicije.

 

 

 

 

Foto: facebook stranica HKPD Đurđin

Prvi dio programa, božićni koncert, započeo je dječji pjevački zbor. Kao solistica u pjesmi Volim advent nastupila je Ružica Dulić. Ovaj zbor čine djeca od vrtićkoga uzrasta do 8. razreda Tiha noc u Djurdjinu sl.1osnovne škole. Zbor sudjeluje na manifestacijama Društva, kao i na misnim slavljima i događanjima u župi. Dječji pjevački zbor pripremila je Verica Dulić, a pratio ih je tamburaški sastav i Josip Dulić na klavijaturi. Zborom i orkestrom ravnala je Nela Skenderović.
Nakon njih, nastupio je omladinski pjevački zbor, otpjevavši pet numera. Prva pjesma na njihovom repertoaru bila je upravo Tiha noć, po kojoj je koncert i dobio ime. Kao solisti nastupili su Regina Dulić i David Crvenković. Uslijedila je španjolska božićna pjesma Feliz Navidad, a potom i crkvene božićne pjesme U to vrijeme godišta, O, Betleme, sa solistom Matišom Dulićem te instrumentalno izvođenje pjesme Veselje ti navješćujem.
Nakon koncerta Đurđinčani i dragi im gosti mogli su pogledati izložbu božićnjaka. Po završetku programa uslijedilo je druženje uz medenjake i kuhano vino u ugodnom predblagdanskom ozračju.

Foto: facebook stranica HKPD Đurđin

Izvor: Hrvatska riječ (K. D.)