Pozovite » (+381) (0)24 535-533

hguVečer sa solistima naziv je koncerta koji je HGU Festival bunjevački pisama održala u utorak u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici. Kako smo već naviknuli, ovaj koncert je ujedno i prilika za sumiranje njihovih uspjeha tijekom školske godine, te oproštajni koncert za članove-maturante. Subotičkoj publici predstavili su se dječji tamburaški orkestar, festivalski orkestar i vokalni i instrumentalni solisti.

Dječji i festivalski orkestar mogu se pohvaliti brojnim nagradama i priznanjima ostvarenim tijekom ove školske godine, ali brojnim priznanjima se mogu pohvaliti i solisti koji su članovi ovih orkestara, a koji su na republičkim i međunarodnim, kao i školskim natjecanjima osvojili I. i II. nagrade.
Na ovome koncertu izveden je dio programa s kojim su tamburaši nastupali na spomenutim natjecanjima, kao i skladbe koje su obilježile ovu školsku godinu. S dječjim orkestrom na udaraljkama je nastupio njihov vršnjak Andrej Kozma.
U drugome dijelu koncerta nastupio je festivalski orkestar, kao i instrumentalni i vokalni solisti. Na basprimu je solo nastupila Magdalena Temunović, a kao vokalne solistice nastupile su profesorica Tamara Štricki Seg, maturantica srednje Muzičke škole odsjeka za tradicijsko pjevanje Martina Čeliković i učenica II. razreda srednje Muzičke škole odsjeka za džez Aleksandra Vinčić.
Na kraju koncerta nazočnima se obratio predsjednik HGU-a Festival bunjevački pisama prim. dr. Marko Sente, koji je prigodnim riječima na poseban način pozdravio maturantice Martinu Čeliković i Valentinu Kujundžić.
Oba orkestra je pripremila i njima dirigirala profesorica tambure Mira Temunović, koja je najavila da orkestar nakon završetka školske godine ima pauzu, a da potom kreću pripreme za Smotru dječjih pjevača i zborova i Festival bunjevački pisama, koji nas očekuju na jesen.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)