U hrvatskim medijima u Vojvodini radit će se na unaprjeđivanju prezentacije hrvatske kulture

Objavljeno: 09.07.2009. Pregleda: 3

Susret s medijimaPredstavnici medija koji informiraju građane na hrvatskom jeziku u Vojvodini iskazali su spremnost za suradnjom za što kvalitetnijim praćenjem kulture Hrvata s ciljem da se unaprijedi njezina medijska prezentacija - glavni je zaključak predstavnika relevantnih hrvatskih medija na radnom susretu održanom u četvrtak 9. srpnja u prostorijama Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Buduća suradnja bit će formalizirana potpisivanjem sporazuma kojim će se definirati međusobne obveze sudionika medijske scene hrvatske zajednice u Vojvodini, u čijoj osnovi će biti razmjena vijesti i informacija iz područja kulture i njihov što kvalitetniji medijski plasman.

Na sastanku je također dogovoreno da se proces razgovora na ovu temu nastavi, budući da postoji potreba redovitijeg i sustavnijeg izvješćivanja ne samo hrvatske manjinske javnosti u Vojvodini već i svih drugih nacionalnih zajednica. Primijećeno je da je hrvatska kultura nedovoljno vidljiva u kulturnom medijskom prostoru, a često i prešućivana od strane nehrvatskih medija.

Na poziv Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u razgovoru su aktivno sudjelovali u ime Hrvatske riječi direktor Ivan Karan, odgovorna urednica Jasminka Dulić, urednik televizijskog programa Josip Stantić, urednik katoličkog mjesečnika Zvonik preč. mr. Mirko Štefković, iz Uredništva programa na hrvatskom jeziku Radio Subotice Siniša Jurić te djelatnici Zavoda, ravnatelj Tomislav Žigmanov, urednica web portala Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Ljiljana Dulić kao i Katarina Čeliković.

 

Za Zavod za kulturu
vojvođanskih Hrvata
Katarina Čeliković, v.r.
menadžerica kulturnih aktivnosti

Bunjevačka kuhinja

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Lijepa riječ u Somboru
  • 26. Izložba božićnjaka i predstavljanje monografije
  • Koncert klape Barun
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
  • Božićni koncert u Monoštoru
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima