Predstava Isusovo uskrsnuće u Sotu

Objavljeno: 12.04.2024. Pregleda: 40

Učenici nižih i viših razreda iz Sota koji pohađaju katolički vjeronauk 30. ožujka 2024. godine su u pastoralnoj dvorani Sveta Kata izveli kazališnu predstavu Isusovo uskrsnuće. Ovu predstavu djeca su pripremila zajedno s vjeroučiteljicom Anom Hodak.
‚‚Djeca koja pohađaju katolički vjeronauk svake godine organiziraju priredbu za Božić. Prije dve godine odlučili smo da to neće biti mala predstava nakon mise, posebna predstava za vjernike u dvorani. Ove godine prvi put smo na inzistiranje učenika pripremili predstavu za Uskrs. Budući da su djeca jako talentirana za glumu i pjevanje, dogovorila sam se da zajedno pripremimo predstavu za Uskrs", navodi Hodak.
U predstavi u tri čina sudjelovalo je 14 djece. Prvi čin prikazuje Isusovu muku ispred križa. U drugom činu učenici svjedoče da su vidjeli uskrslog Isusa i postaju radosni. U trećem činu pridružili su se učenici nižih razreda koji šalju suvremenu poruku modernog čovjeka u stihu, što za nas znači uskrsnuće. Također, učenici su izveli i nekoliko uskrsnih pjesama. Kako među djecom vlada veliki interes za glumom, u planu su i druge predstave.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima