25.05. 10:00h

19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh

Esze Tamas u.3, Pečuh Pregleda: 50

Šokačka grana Osijek u suradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata (Subotica), Znanstvenim zavodom Hrvata u Mađarskoj (Pečuh) te Vinkovačkim šokačkim rodovima priređuju 24. i 25. svibnja 2024. godine 19. međunarodni okrugli stol Urbani Šokci na temu Predsvatovski običaji u tradicijskoj kulturi Šokaca i Bunjevaca koji žive u trima susjednim zemljama. Program će biti održan u Osijeku i Pečuhu. Hrvate iz Vojvodine predstavljaju Senka Davčik iz Subotice i Ruža Silađev iz Sonte. 

Program - Subota, 25. svibnja 2024. – Hrvatski klub Augusta Šenoe

Program Međunarodnog okruglog stola Predsvatovski običaji u tradicijskoj kulturi Šokaca i Bunjevaca nakon Osijeka nastavlja u Hrvatskom klubu Augusta Šenoe u Pečuhu s početkom u 10 sati. Moderatori su Stjepan Blažetin i Tena Babić Sesar.

Pokrovitelji ovog Međunarodnog okruglog stola su: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske ‒ Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Grad Vinkovci.

Medijski pokrovitelji: Glas Slavonije i Slavonski radio ‒ Osijek, Slavonska televizija, Osječka televizija, Neprofitno poduzeće za kulturnu, informativnu i izdavaču djelatnost Croatica, NIU Hrvatska riječ Subotica, Vinkovačka televizija, Vinkovački list i Radio Vinkovci.


Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima