Prelo mladeži u organizaciji UG-a Hrvatski Majur u Subotici

Objavljeno: 16.02.2024. Pregleda: 29

Tradicionalna pokladna zabava Prelo mladih u organizaciji UG-a Hrvatski Majur ove je godine održana 2. veljače 2024. godine u HKC-u Bunjevačko kolo u Subotici. Prelo je ove godine imalo više gostiju nego lani, okupivši 210 mladih iz Srijema, Banata, Bačke i prvi put iz Beograda.
Mladima se prvo obratio predsjednik UG-a Hrvatski Majur Ninoslav Radak, koji je, nakon što je poželio mladima dobrodošlicu, napomenuo kako je porastao broj sudionika prela. Članica Izvršnog odbora zadužena za obrazovanje prvi HNV-u Nataša Stipančević izrazila je nadu da će okupljeni na prelu uvidjeti važnost ovakvih manifestacija i nastaviti tu tradiciju. Predsjednik DSHV-a i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov poručio je mladima da sanjaju velike snove i iskoriste prilike koje im se pruže u životu. Posljednji je mlade pozdravio vlč. Tomislav Vojnić Mijatov koji je i blagoslovio večeru.
Uslijedila je večera popraćena tombolom u kojoj su mladi imali priliku osvojiti razne nagrade kao što su knjige, lampe za učenje i mnoge druge. Kada se tombola završila, započelo je druženje kojemu su svojom glazbom pridonijeli DJ Petra i Tamburaški sastav Ruže.
Jedan od gostiju prela bio je i srednjoškolac Mihajlo Kalapoš iz Srijemske Mitrovice.
‚‚Prvi put sam bio na Prelu mladih i nisam znao da će nas biti u toliko velikom broju. Kada su objavili plakat za Prelo mladih, drugarica me je pitala želim li se prijaviti odmah sam odgovorio kako želim. Pripreme su odmah krenule. Bila je odlična atmosfera, najbolji su mi dojam ostavili tamburaši. Trebaju se mladi češće okupljati da čuvaju svoju tradiciju. Kada bi bila minimum dva ovakva okupljanja u godini, više bismo proširili prijateljstva", kaže Kalapoš.

Izvor: Hrvatska riječ (L. H.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima