33. po redu Božićni koncert u Velikoj vijećnici Gradske kuće

Objavljeno: 05.01.2024. Pregleda: 40

Tradicionalni Božićni koncert u Subotici, 33. po redu, održan je u petak, 22.12.2023. godine, u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Na repertoaru su bile božićne pjesme iz Bačke i Hrvatske, kao i iz drugih dijelova svijeta. Sudjelovali su Katedralni zbor Albe Vidaković i dječji zbor Zlatni klasovi pod ravnanjem Miroslava Stantića, Subotički tamburaški orkestar i STO Choir singers pod ravnanjem Marijane Marki. Kao vokalni solisti nastupili su Aleksandra Ušumović Pletikosić, Emina Tikvicki, Jakov Vukov, Marija Kovač, Bojan Bukvić i Antonija Dulić.
Dirigent Miroslav Stantić kaže kako ispunjenost Velike vijećnice potvrđuje značaj ovog koncerta koji se održava već 33 godine:
‚‚Ovaj smo nastup više bazirali na programu koji smo već izvodili, bez nekih pretjeranih noviteta. Zašto? Zato jer je prije mjesec dana bilo biskupsko ređenje u katedrali, pa je naš zbor bio potpuno okupiran pripremanjem tog programa. Za naš nastup smo spremili božićne pjesme iz svijeta, ali i pjesme iz Bačke i Hrvatske. Bačke pjesme su posebne zato što melodijski i prizvukom odražavaju naš kraj, mi ih čuvamo baš zbog toga, one su se uvrstile u mnoge pjesmarice i koncerte u Hrvatskoj i svijetu. Nama je drago što ih njegujemo i izvodimo, jer su one ostale sačuvane zahvaljujući i katedralnom zboru".
Na koncertu je bilo izvedeno 18 božićnih pjesama. Velika vijećnica bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, s ne malim brojem posjetitelja koji su morali nažlost, odstojati cijeli koncert.

Izvor: Hrvatska riječ (I. B.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima