Božićni program HKPD-a Đurđin i župe

Objavljeno: 05.01.2024. Pregleda: 36

Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Đurđin u suradnji sa župom priredilo je 22. prosinca 2023. godine božićni program pod nazivom Tiha noć u Đurđinu u župnoj pastoralnoj dvorani Otac Gerard Tomo Stantić.
U programu su sudjelovali djeca i mladi s pjesmama i igrokazom uz pratnju tamburaša. Vokalna solistica bila je Regina Dulić, a djecu su pripremile Katarina Ivković Ivandekić i Ivana Šarčević.
S obzirom na to da je ovo bio prvi događaj koji je Društvo organiziralo nakon smrti svoje aktivne članice Verice Dulić, pročitane su i dvije njezine pjesme.
Spomenuo je Vericu u svojemu obraćanju i domaćin kuće, župnik Daniel Katačić.
‚‚Iza nje su ostali nebrojeni igrokazi, recitacije i programi koje je priredila za razne potrebe u župi i u HKPD-u Đurđin", rekao je vlč. Katačić i dodao kako vjeruje da će njezino ime ostati zlatnim slovima upisano u povijest Društva, župe u Đurđinu, ali i na polju kulture Hrvata u Bačkoj.
Podsjetio je vlč. Katačić i na jubilej 800 godina od prvih jaslica sv. Franje te poželio da, baš poput vjernika koji su svjedočili ovim prvim jaslicama, i njegovi župljani mogu za Božić vidjeti utjelovljenu Božju ljubav, a ne samo kipić djeteta Isusa.
Nakon glazbenog dijela programa upriličena je izložba božićnjaka žena iz Đurđina te druženje uz kuhano vino, čaj i medenjake.

Izvor: Hrvatska riječ (J. D. B.)


Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima