Skupna izložba članova Croarta

Objavljeno: 26.05.2022. Pregleda: 53

U galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici otvorena je izložba likovnih djela iz fundusa udruge HLU-a Croart. U pitanju je 40 likovnih radova 35 umjetnika iz zemlje i inozemstva. Veći dio čine radovi članova Croarta, a drugi dio nastao je na koloniji Stipan Šabić koju udruga organizira.

Izložbu je otvorila dopredsjednica HLU-a Croart i likovna umjetnica Nela Horvat.
„Na slikama su umjetnici zabilježili jedan trenutak, jedan dio života i svijeta koji su susreli. Ovjekovječili su ga na bijelom platnu, koristeći svoj talent, tehniku izražavanja i boje. Koristili su se mnogim slikarskim tehnikama kao što su ulje, akril, akvarel, pastel, grafika, batik na svili, mixed media. I tematika je raznolika; vodi nas od sakralne umjetnosti, pejzaža, mrtve prirode, portreta do apstrakcije u novi svijet u kome moramo zastati, osvrnuti se oko sebe. Taj svijet, obojen izvana i iznutra, ljepši je i bolji od onoga koji je u nama svakodnevno. Stvarajući ove slike, naši umjetnici su večeras unijeli radost, sreću i toplinu, koju nadam se i vi, naši dragi gosti, primjećujete“, rekla je Horvat.

Predsjednik udruge Josip Horvat najavio je za ovu godinu nova likovna okupljanja – kolonije Panon i Stipan Šabić, kao i nove izložbe u organizaciji Croarta.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima