Uskrsni koncert župnog zbora Laudanti u Novom Sadu

Župni zbor Laudanti župe Imena Marijina iz Novog Sada priredio je u petak, 26. travnja 2024. godine, svoj Uskrsni koncert. Uz spomenuti zbor, nastupili su Ansambl harmonika, sopranistica Milica Majstorac, Milica Vranješ (klavir) i Sava Antonov (orgulje). Dirigent je bio David Bertran.
Na programu su bila skladbe uskrsne ali i opće duhovne tematike (G. F. Händela, B. Marcelloa, M. Lešćana, G. Younga, C. Francka, F. Pokaza, J. S. Bacha) kao i dvije skladbe skladatelja s naših prostora (Magnificat Albe Vidakovića i Cantate Domino Guida von Pogatshinga) koji su dali doprinos općoj crkvenoj glazbi. Kako u pratećem tekstu vezanom za repertoar navodi Miroslav Stantić, dvije skladbe s repertoara (Jubilate Deo Petra Anglea i Exulate Deo Emila Cosetta) predstavljaju nestandardnu literaturu duhovne glazbe i svojim glazbenim izričajem otvaraju nam neki novi način sagledavanja duhovnoga u novijem skladateljskom ruhu.
‚‚Ovako koncipiran repertoar uz možda za nas neobičnu kombinaciju zbora, solista i ansambla harmonika iskoračuje u novo, ali ne odmičući od želje da ovaj ansambl uz zbor ima ulogu orgulja koje zasićenim zvukom i različitim bojama nastoje dati svakoj skladbi ljepotu i sjaj", zaključuje Stantić.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Objavljeno: 10.05.2024. Pregleda: 17

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Smotra dječjih pjevača i zborova
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima