Godišnjak za znanstvena istraživanja 4

Objavljeno: 30.10.2015. Pregleda: 58

Naruči

Četvrti broj Godišnjaka za znanstvena istraživanja ZKVH donosi 17 znanstvenih i stručnih radnji, koje za glavnu temu imaju neki aspekt društvenog života Hrvata u Vojvodini, bilo u povijesti bilo u sadašnjosti. Sve radnje, osim jednoga prijevoda s mađarskog jezika, po prvi puta se objavljuju u 4. broju Godišnjaka ZKVH-a, a odnose se na teme o bunjevačkim i o šokačkim Hrvatima, zatim na one koje su više od značaja za bačke Hrvate, kao i na one koje mogu biti više interesantne Hrvatima u Banatu i Srijemu, dok jedan broj radnji uračunava i tematizira Hrvate u Vojvodini kao cjelinu, to jest kao relativno samostalni socijalno-kulturni fenomen.

Najviše radnji, njih sedam, su iz područja povijesti, po dvije su iz područja jezikoslovlja, sociologije i demografije, filozofije i povijesti filozofije, te bibliografije, te po jedna radnja iz područja etnologije te povijesti umjetnosti.

U Godišnjaku su objavljeni i prikazi svih publicističkih i znanstvenih djela o Hrvatima u Vojvodini, objavljenih tijekom 2011. godine – riječ je o čak 24 naslova te 3 knjige, koje su objavljene ranijih godina. Na taj način Uredništvo je svjesno htjelo napraviti kratki vodič o vrstama, naravima i sadržajima knjiga objavljenih u godini prije izlaska Godišnjaka, koje za glavnu temu imaju Hrvate u Vojvodini.

Cijena: 1.000,00 dinara


Naruči

Knjige Izdavaštva

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Otvorenje XXXIX. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame
  • Takmičenje risara - Dužijanca 2024.
  • Dužijanca u Žedniku
  • XXIV. Lemeška Dužijanca
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima