Izložba plakata Darka Vukovića u prostorijama ZKVH

Objavljeno: 01.02.2010. Pregleda: 8

darko izlozba 2Izložba plakata i drugih dizajnerskih uradaka docenta Darka Vukovića s Akademije umjetnosti u Novom Sadu postavljena je u prostorijama Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, u Subotici, Harambašićeva 14.

Darko Vuković rođen je 1971. godine u Novom Sadu. Nakon završetka srednje škole za dizajn, diplomirao je 1992. godine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, na smjeru grafičkih komunikacija, gdje je 2004. magistrirao iz predmeta „Plakat" na temu „Ljudska figura u kazališnom plakatu". Od 1997. godine je asistent na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu na predmetu „Plakat", a 2007. dobiva zvanje docenta. Član je UPIDIV-a od 1996.

darko vukovicDo sada je realizirao preko 30 kazališnih plakata, imao je nekoliko samostalnih izložbi, a sudjelovao je na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je više priznanja i nagrada.

Osim dizajnom plakata, uspješno se bavi i drugim oblicima grafičkog dizajna (publikacije, logotipi, kalendari...), među kojima ističemo dizajn korica knjige Zaboravljeni rječnik - govor golubinačkog kraja Ilije Žarkovića i Godišnjaka za znanstvena istraživanja, te kompletne knjige Hrvati u Vojvodini u povijesti i sadašnjosti - osnovne činjenice, u izdanju Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Izložba se može pogledati do kraja travnja 2010.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Prelo mladeži u Subotici
  • Šokačka večer u Vajskoj
  • Marinbal u Lemešu
  • Prelo na salašu u Đurđinu
  • Predstavljanje knjige Fragmenti – Izbor intervjua 2003. – 2022.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima