Mira Temunović dobitnica nagrade Utjecajna hrvatska žena za 2024. na prijedlog ZKVH-a

Objavljeno: 28.11.2023. Pregleda: 120

Croatian Women’s Network™ / Mreža hrvatskih žena izabralo je Miru Temunović za jednu od dobitnica nagrade Utjecajne hrvatske žene 2024. godine, u kategoriji Umjetnost i Kultura. Za ovu prestižnu nagradu prof. Temunović je predložila ravnateljica Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković.

Buenos Aires, Argentina & Zagreb, Republika Hrvatska, 28. studeni, 2023. godine – Croatian Women’s Network™/Mreža Hrvatskih Žena objavljuje 24 dobitnice nagrada Croatian Women of Influence Award/Utjecajne hrvatske žene i dvije dobitnice nagrade Future Leader Award/Buduća liderica, koje će im biti dodijeljene na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, 2024. godine u Zagrebu. Ove godine nagrade Mreža objavljuje u Buenos Airesu, u Argentini na prvoj konferenciji Mreže hrvatskih žena Latinske Amerike, CROactivas®.

„Najiskrenije čestitamo novim dobitnicama i nominiranima i zahvaljujemo svima koji su odvojili vrijeme da nominiraju istaknute žene“, rekla je Caroline Spivak, osnivačica Croatian Women’s Network™/Mreže Hrvatskih Žena i utemeljiteljica nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice.“ Ove smo godine primili rekordan broj nominacija, čak 156 iz 15 zemalja. Prvi put u povijesti dodjele nagrada 15 nominacija pristiglo je od naših prijašnjih dobitnica.

„Rastući globalni interes za naše nagrade i Mrežu potvrđuje da smo na dobrom putu i jača našu misiju umrežavanja i priznavanja postignuća hrvatskih žena u cijelome svijetu“, istaknula je Spivak.

Od 156 nominiranih izabrano je 26 dobitnica iz 11 zemalja: Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Čilea, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Ujedinjenog Kraljevstva i Ujedinjenih Američkih Država. Od početne 2016. godine do danas, Mreža je uručila 165 nagrada, a primila 550 nominacija.

Nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje vodstvo, inovativnost i društveni utjecaj žena hrvatskog podrijetla, a bit će uručena dvadeset četirima istaknutim ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijeta. Nagrada Buduća liderica dodjeljuje se poduzetnim mladim djevojkama u dobi od 16 to 25 godina koje pokazuju izniman talent i vodstvo, a ove godine naše dvije dobitnice dolaze iz Hrvatske.

Cijeli popis dobitnica nagrada Croatian Women of Influence Award/Utjecajne hrvatske žene i Future Leader Award/Buduće liderice možete vidjeti na našoj mrežnoj stranici: https://croatianwomensnetwork.org/cwoi-awards/cwoi-2024

ZKVH


Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima