Nagrada „Milovan Gavazzi“ studentima za etnološko istraživanje srijemskih Hrvata

Objavljeno: 03.01.2020. Pregleda: 54

nagradejni studenti HED 2019Među nagrađenima nagradom „Milovan Gavazzi” Hrvatskoga etnološkog društva (HED) za iznimna ostvarenja u etnološkoj i kulturnoantropološkoj struci u 2018. godini su i Eva Balković, Jelena Batur, Andrea Bosnić, Maja Flajsig, Robert Kapeš, Anamarija Knežević, Marija Rojko i Klara Zečević Bogojević, studenti Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Oni su nagrađeni u kategoriji studentski rad za izniman angažman u etnološkim i kulturnoantropološkim terenskim istraživanjima kulture srijemskih Hrvata u Vojvodini (Srbija), rezultate kojih su predstavili na znanstvenim kolokvijima te objavili u časopisu Godišnjak za znanstvena istraživanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, sv. 10 (2018). Nagrada im je uručena 13. prosinca 2019. godine na tradicionalnom božićnom domjenku u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Upravni odbor Hrvatskoga etnološkog društva odluku o nagradama „Milovan Gavazziˮ za 2018. godinu donio je na sjednici održanoj 25. studenoga 2019. godine

Studenti su istraživanje proveli u okviru kolegija Prakse terenskog istraživanja pod vodstvom prof. dr. sc. Milane Černelić i uz financijsku i logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata koji čestita dobitnicima na ovoj zasluženoj nagradi.

/Izvor: HED/

Obaveštenje o kolačićima