Održana prva sjednica Povjerenstva za nagradu Emerik Pavić za 2022.

Objavljeno: 29.09.2023. Pregleda: 123

Povjerenstvo Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata za izbor najbolje knjige u 2022. godini, koja će dobiti nagradu koja nosi ime središnje osobe hrvatske književnosti, znanosti i publicistike iz XVIII. stoljeća Emerika Pavića, održalo je 28. rujna 2023. godine svoju prvu ovogodišnju sjednicu.

Povjerenstvo u sastavu: Ljubica Vuković Dulić, dipl. povjesničarka i povjesničarka umjetnosti, predsjednica, te članovi Dalibor Mergel, dipl. etnolog-antropolog i Davor Bašić Palković, urednik kulture u tjedniku Hrvatska riječ, dobilo je na uvid popis knjiga koji ima 33 naslova tiskanih u 2022. godini. Kako su tijekom godine pratili knjišku produkciju, članovi Povjerenstva imali su priliku s određenim se naslovima i pobliže upoznati ili ih uzeti na čitanje. Na kriterije za izbor najbolje knjige podsjetila ih je v. d. ravnateljice Zavoda Katarina Čeliković a oni uključuju kako kvalitetu sadržaja tako i vizualno-likovno oblikovanje.

Popis knjiga koje su u konkurenciji za nagradu može se vidjeti OVDJE.

Više o nagradi Emerik Pavić kao i popis prethodnih dobitnika ove nagrade možete čitati na sljedećem linku: Nagrada Emerik Pavić

ZKVH

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Božićni koncert u Monoštoru
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
  • Humanitarni tamburaški koncert
  • Marko Žigmanović - Ostale su pisme Olivera Dragojevića
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima