Pedeset tisuća posjeta portalu ZKVH-a

Objavljeno: 17.01.2011. Pregleda: 52

zkvh-logoS osobitim zadovoljstvom obavještavamo javnost da je danas, 17. siječnja 2010., nakon nešto više od godinu i pol od kada je postao dostupan javnosti, internetski portal Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (www.zkvh.org.rs) posjetio pedesettisućiti posjetitelj. To znači, prosječno oko 100 posjetitelja dnevno, s time da je ta dnevna posjećenost vremenom rasla. Ove činjenice najbolja su potvrda za Zavod da je ovakav informativni medij na hrvatskom jeziku vezan za segment kulture bio i više nego potreban, tj. da je odluka Zavoda da ga pokrene bila posve opravdana.

Podsjećanja radi reći ćemo da je službeno predstavljanje portala održano u subotu, 16. svibnja 2009., na prvom radnom susretu hrvatskih udruga kulture u Vojvodini. Samo deset dana nakon toga stranice Zavoda imale su tisuću posjetitelja. To je bio nedvojbeni pokazatelj da je za web portalom kulture Hrvata u Vojvodini bilo velike potrebe, i s druge strane, da su stranice primjereno odgovorile na te potrebe.

Web stranice Zavoda zamišljene su kao informativni portal cijele kulturne scene vojvođanskih Hrvata, a ne samo Zavoda kao kulturne ustanove. Uz osnovne informacije o Zavodu te aktualnih vijesti o aktivnostima kako Zavoda tako i kulturnih udruga diljem Vojvodine, na stranicama se predstavlja kultura vojvođanskih Hrvata uopće, te se mogu naći prikazi vlastite povijesti, prikazi velikana, materijalni tragovi kulture, informacije o institucijama i organizacijama, najvažnijim kulturnim manifestacijama, najave događaja i izvješća o njima... Također, stranice sadržavaju i kalendar kulturnih manifestacija hrvatskih udruga kulture u Vojvodini, čime se nastoji uvesti red i omogućiti voditeljima kulturnih udruga bolje planiranje kulturnih događaja s ciljem da se izbjegnu preklapanja. Zahvaljujući web portalu ostvarili smo brojne kontakte sa zainteresiranom javnošću, a s pojedinim posjetiteljima i započeli suradnju.

Na internetskim stranicama Zavoda za više od godinu i pol dana objavljeno je više od 560 članaka, i to vezanih za aktivnosti Zavoda (95) i hrvatsku zajednicu u Vojvodini (162), relevantnih vijesti iz RH i RS (11), kao i najava raznih kulturnih događaja (200), natječaja (16) i tekstova vezanih za udruge u kulturi vojvođanskih Hrvata i njihove manifestacije, kulturnu baštinu, povijest i slično (76). U kalendar kulturnih događaja u proteklih 20 mjeseci uneseno je gotovo 290 natuknica, a za ilustriranje tekstualnih sadržaja, obrađeno je i postavljeno preko 1.000 fotografija.

Web stranice Zavoda danas su najposjećenije i najcitiranije internetske stranice na hrvatskom jeziku u Srbiji. Ponosni smo na činjenicu da je jedan značajan broj naših vijesti prenesen u drugim medijima, te na web stranicama Hrvatske matice iseljenika i drugih medija u Hrvatskoj i Srbiji, čime je njihova čitanost, a time i vidljivost kulturne scene vojvođanskih Hrvata, značajno povećana, što nam je i primarni cilj.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
  • Australski film Countryman (Zemljak) u art kinu Lifka
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima