Potpisan ugovor o radovima na adaptaciji novog poslovnog prostora Zavoda

Objavljeno: 12.11.2014. Pregleda: 27

Potpisivanje Ugovora ZKVH EXPS-1Ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov i direktorica poduzeća Expres-servis d.o.o. iz Subotice Jadranka Muhić zaključili su 12. studenoga 2014. godine Ugovor o javnoj nabavi izvođenja radova na adaptaciji poslovnog prostora u Subotici u ulici Laze Mamužića broj 22, odnosno, desnog krila zgrade u kojoj je smješteno Hrvatsko nacionalno vijeće, a koje će biti novo sjedište Zavoda. Radovi su ugovoreni na temelju provedenog postupka javne nabave male vrijednosti.

Vrijednost ugovorenih radova je nešto manje od dva i pol milijuna dinara s uključenim PDV–om. Sredstva za adaptaciju budućeg sjedišta Zavoda osigurana su iz proračuna Autonomne Pokrajine Vojvodine, a rok za završetak radova je do polovine prosinca ove godine.

Podsjetimo, Hrvatsko nacionalno vijeće je koncem 2013. godine kupilo drugi dio kuće u kojoj se nalazi sjedište ove institucije, s ciljem da se nakon preuređenja trajno riješi pitanje smještaja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. U sufinanciranju kupovine dijela objekta sudjelovali su Grad Zagreb i Vlada Republike Hrvatske, a Pokrajina je tom prigodom najavila financijsko sudjelovanje u uređenju i privođenju namjeni ovih prostorija.

Sporazumom o korištenju poslovnih prostorija sa Zavodom, Hrvatsko nacionalno vijeće ustupilo je prostor Zavodu na korištenje, s time da Zavod na sebe preuzme obvezu njegove adaptacije i privođenja namjeni. Pokrajinsko tajništvo za kulturu i javno informiranje je temeljem tog ugovora, kao i na osnovi procijenjene vrijednosti radova, donio rješenje kojim se Zavodu za te namjene odobrava oko 2,5 milijuna dinara iz proračunskih pričuva APV. Zavod je iz toga razloga donio izmjene i dopune financijskog plana za ovu godinu, i, usporedo s time, angažirao projektantsku kuću za izradu projekta i predmjera radova, na temelju kojih je raspisana javna nabava male vrijednosti.

Potpisivanje Ugovora ZKVH EXPS-2Poštujući sve zakonske procedure u postupku javnih nabava male vrijednosti, komisija za ovu javnu nabavu, u sastavu Nada Mamula, dipl. iur. i licencirana službenica za javne nabave, Vesna Prćić, dipl. iur. i Ljiljana Dulić Mészáros, dipl. oec., je temeljem kriterija cijene i roka izvođenja radova, među tri pristigle ponude, kao najpovoljniju odabrala ponudu poduzeća Expres-servis d.o.o. iz Subotice. Na poziv za podnošenje ponuda odazvale su se još dvije tvrtke – Filipović gradnja d.o.o. i Maksim gradnja d.o.o.

Očekuje se da će adaptacija biti gotova tijekom prosinca, što će Zavodu omogućiti da do kraja godine obavi preseljenje, te s novom godinom nastavi svoje djelovanje u novim poslovnim prostorijama.

Budući da više neće biti u najmu prostorija za rad, Zavodu će tako ostajati oko šest tisuća eura godišnje, koliko sada iznose troškovi unajmljivanja prostora. Ova ušteda omogućit će Zavodu dodatne aktivnosti vezane uz kulturne događaje, izdavanje publikacija, suradnju s udrugama i slično.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Nazor – čuvar tradicije somborskih Hrvata
  • Večer ikavice u Stanišiću
  • Godišnji koncert HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Božićni koncert u Monoštoru
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima