Šokci i baština 2020. na Youtube kanalu ZKVH-a

Objavljeno: 06.10.2022. Pregleda: 448

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata objavio je na svom Youtube kanalu dokumentarni film Šokci i baština 2020. koji prikazuje rad šokačkih udruga kulture tijekom pandemijskih mjera izazvanih korona virusom Covid 19, kada se ova priredba nije mogla održati. Uoči živog nastupa na manifestaciji Šokci i Baština 2022., koji će biti održan 9. listopada 2022. godine u velikoj dvorani HKUD-a Vladimir Nazor u Somboru, možemo se podsjetiti kako je izgledao rad udruga kada takvih nastupa nije bilo.

U ovom dokumentarnom filmu, snimljenom u studenome 2020. godine, predstavile su se udruge HPZH Šokadija iz Sonte, UG Tragovi Šokaca iz Bača, HKU Antun Sorg iz Vajske, UG Urbani Šokci iz Sombora, HKPD Silvije Stahimir Kranjčević iz Berega i KUDH Bodrog iz Monoštora.

Film Šokci i baština 2020. snimljen je uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Pokrajinskog tajništva za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama. Producenti filma su Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji i Cro-fond, a logističku potporu pružili su Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Novinsko-izdavačka ustanova Hrvatska riječ.

U proizvodnji ovog filma sudjelovali su Lazar Cvijin kao organizator, Katarina Čeliković potpisuje scenarij i režiju, snimatelj i montažer je Srđan Simijanović, glazba je djelo Filipa Čelikovića, voditelji su Zlata Vasiljević i Filip Čeliković, a logo manifestacije izradio je Darko Vuković.

Pozivamo vas da se pretplatite (subscribe) na Youtube kanal Zavoda, kako biste redovito mogli pratiti sadržaje koje objavljujemo.


Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima