Vladimir Nimčevć na znanstvenom skupu o Ferdi Šišiću

Objavljeno: 27.11.2019. Pregleda: 55

sisic POZIVNICA SISIC za webU povodu 150 godišnjice rođenja velikana hrvatske historiografije, Vinkovčanina Ferde Šišića, 28. i 29. studenoga 2019. u organizaciji Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti, Društva za hrvatsku povjesnicu, Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskoga instituta za povijest u Slavonskom Brodu u četvrtak i petak bit će priređen znanstveni skup.

Prvi dio skupa održat će se u Zagrebu 28. studenog na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Konferenciju će otvoriti prodekanica Filozofskog fakulteta i pročelnica Odsjeka za povijest doc. dr. Zvjezdana Sikirić Assouline, voditelj Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskoga instituta za povijest dr. sc. Stanko Andrić, predsjednik Društva za hrvatsku povjesnicu prof. dr. Željko Holjevac i predsjednik Hrvatskoga nacionalnog odbora za povijesne znanosti prof. dr. Damir Agičić. Svoja izlaganja u Zagrebu imat će Tomislav Branđolica, Filip Šimetin Šegvić, Tihana Luetić, Zoran Ladić, Meri Kunčić, Josip Parat, Mirjana Matijević Sokol, Zdravka Marijan Jelaska, Nikolina Šimetin Šegvić, Stanko Andrić, Amer Maslo, Vladimir Nimčević, Mihaela Marić. Drugi dio skupa održat će se 29. studenog u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu. Nastupat će sa svojim predavanjima Maja Karbić, Karbić Damir, Tomislav Galović, Dženan Dautović, Nikola Tomašegović, Vlatka Dugački, Regan Krešimir, Zlata Kerže-Živaković, Matko Globačnik, Veronika Novoselac, Vlatko Smiljanić i Damir Agičić.

U ime Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata na skupu će nastupati master povjesničar i kandidat za doktorski studij na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu Vladimir Nimčević sa predavanjem na temu Ferdo Šišić na srpskoj znanstveno-publicističkoj sceni, koje ima za cilj rasvjetljavanje utjecaja Ferde Šišića na srpsku historiografiju, napose krugove oko Matice srpske u Novom Sadu i Srpske kraljevske akademije u Beogradu.

(ZKVH)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
  • Priskakanje vatre u Đurđinu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima