Započeli radovi na adaptaciji i uređenju Bibliotece Croatice

Objavljeno: 09.08.2023. Pregleda: 173

Krajem srpnja 2023. godine započeli su radovi na adaptaciji i uređenju knjižnice Biblioteca Croatica u Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata koji se realiziraju putem Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije za 2023. godinu, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Partneri na projektu pod nazivom Knjižnice u funkciji kulturne i znanstvene suradnje su Filozofski fakultet Sveučilištа Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, (vodeći partner) i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata (partner).

Projektom će se urediti prostor i opremiti adekvatnim namještajem, odnosno osigurati potrebni uvjeti kako bi knjižnica mogla funkcionirati po standardima o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti. Prostor knjižnice će biti funkcionalan, prilagodljiv i lako dostupan te prikladan u informacijsko-tehnološkom smislu. Za potrebe ovog važnog projekta preko programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije osigurano je 16.639,81 eura. Radove izvodi firma Express-servis d. o. o. iz Subotice.

Dobivena sredstva putem natječaja neće pokriti sve troškove te će Zavod pokušati aplicirati i na druge natječaje kako bi se dovršio ovaj iznimno važan projekt za hrvatsku zajednicu. O važnosti knjižnice govori i višegodišnja znanstvena i kulturna suradnja s Filozofskim fakultetom u Osijeku te je potpora partnera u stručnom i svakom drugom smislu od posebnog značaja. Kako će se ovim projektom trajno riješiti pitanje smještaja knjižnice Hrvata u Vojvodini, djelatnici Zavoda ulažu velike napore da što više svojim snagama pripreme prostor a potom i knjižni fond kako bi se projekt u potpunosti realizirao u dogovorenom roku. ZKVH je zahvalan na povjerenju koje je ukazano odabirom ovog projekta i vjeruje da će svojim transparentnim vođenjem poslova odgovoriti na postavljene ciljeve.

ZKVH (K. Č.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
  • Izložba slika i početak XXVIII. Međunarodne likovne kolonije Bunarić
  • Dužijanca u Đurđinu
  • Dužijanca u Mirgešu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima