Zavod darovao knjige subotičkoj Gradskoj knjižnici

Objavljeno: 18.02.2015. Pregleda: 3

Darivanje GK2015-1Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata darovao je 18. veljače 2015. godine Gradskoj knjižnici Subotica 130 knjiga iz svoje produkcije u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, odnosno, akcije „Knjižnici s ljubavlju". Darovane knjige Zavoda i drugih nakladnika i pojedinaca bit će dostupne kako u centralnoj zgradi knjižnice, tako i u ograncima. Pristiglu donaciju Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata sačinjavaju naslovi publikacija iz područja znanosti, književnosti, umjetnosti i kulture vezanih za život Hrvata u Vojvodini, kao i periodike.

Darivanje GK2015-2U okviru proslavljanja impozantnog jubileja, 125 godina osnutka, Gradska knjižnica Subotica se uključila u ovogodišnji međunarodni projekt darivanja knjiga. Međunarodni dan darivanja knjiga, 14. veljače, volonterski je projekt kojim se potiče čitanje, darivanje knjiga te njihova stalna razmjena i prvi puta je provedena i u Subotici.

Na Dječjem odjelu knjižnice tijekom šest dana u stalnom radnom vremenu knjižnice djeca i odrasli darivali su svoje stare ili nove knjige koje bi, po njihovu mišljenju, mogle biti korisne drugim čitateljima.

Iako je najavljeni rok prošao, knjige i dalje stižu u Gradsku knjižnicu.

Tekst: K. Čeliković
Foto: Gradska knjižnica Subotica

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna radionica
  • 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - akademija
  • Stazama predaka do Beograda
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna izložba
  • Uskrsna izložba u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima