Knjizevne manifestacije,

19.10. -

21. Dani hrvatske knjige i riječi – dani Balinta Vujkova

Više lokacija, Subotica Pregleda: 173

Četverodnevni program 21. Dana hrvatske knjige i riječi – dana Balinta Vujkova bit će održan od 19. do 22. listopada 2022. godine, a odvija se na temu StorytellingPripovijedanje priča.

Dani HKR-a bit će otvoreni u srijedu 19. listopada programom za učenike u Monoštoru, gdje će djeca čuti priče o svom mjestu, a potom se i sami uključiti u pripovijedanje. Istoga će se dana u Monoštoru u Domu kulture održati i Književni salon u okviru kojeg će biti predstavljena knjiška produkcija Od Dana do Dana, te knjiga poezije Buđenja riči monoštorskog pjesnika Željka Šeremešića.

Program za djecu subotičkih osnovnih škola Narodna književnost u školi – u spomen na Balinta Vujkova Didu bit će u četvrtak 20. listopada u HKC-u Bunjevačko kolo u Subotici, a istoga će dana biti i program za srednjoškolce – također s temom storytellinga.

Dvodnevni znanstveno-stručni skup, 21. i 22. listopada okupit će knjižničare iz Srbije i Hrvatske na temu Storytellinga.

Multimedijalna večer, 21. listopada u HKC-u Bunjevačko kolo, ima svoj prepoznatljiv sadržaj koji uključuje dodjelu nagrade za životno djelo, dodjelu dviju nagrada ZKVH-a (Emerik Pavić za najbolju knjigu 2021. i trijenalnu nagradu Tomo Vereš za najbolju knjigu znanosti i publicistike 2019. – 2021.). Organizacijski odbor 21. Dana HKR-a odlučio je nagradu za životno djelo dodijeliti Ruži Silađev iz Sonte, poznatoj spisateljici koja osim zavičajne tematike čuva i svoju sonćansku ikavicu. Tijekom večeri nastupit će gosti iz udruge Šokačka grana iz Osijeka, Ženska pjevačka skupina Kraljice Bodroga iz Monoštora te Hrvatska glazbena udruga Festival bunjevački pisama iz Subotice.

I ove će godine biti tiskan zbornik radova s prošlogodišnjeg znanstveno-stručnog skupa i 6. knjiga Izabranih djela Balinta Vujkova.

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima