20.06. 11:15h

4. „Dani Antuna Gustava Matoša“ – Tovarnik – Osijek

program tovarnik 1Književno-umjetnička manifestacija, 4. Dani Antuna Gustava Matoša koja se priređuje u čast jednog od najvećih hrvatskih književnika, bit će održana 9. i 12. lipnja 2020. u Tovarniku i Osijeku.

U Tovarniku će 9. lipnja u 18.30 biti položeni vijenci na spomenik Antunu Gustavu Matošu u osnovnoj školi koja nosi njegovo ime. U Vijećnici Općine Tovarnik u 19 sati će biti priređen svečani program prigodom 147. obljetnice rođenja i 106. obljetnice smrti ovoga hrvatskog književnika u kojem sudjeluju Goran Rem, Mirko Ćurić i Vlasta Markasović. U okviru programa u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata u Đakovu bit će izvedena Glazbena posveta Antunu Gustavu Matošu u kojoj sudjeluju Luka Batarilo i Matej Imrović.

Ovogodišnji program ima svoj dio u Osijeku, 12. lipnja u knjižari Nova, s početkom u 19 sati, gdje će biti predstavljene knjige Antun Gustav Matoš: Malo pa ništa Ivana Trojana i Sonetist Antun Gustav Matoš Vlaste Markasović. U programu sudjeluju Goran Rem, Ivan Trojan, Vlasta Markasović, Sanja Jukić i Ružica Pšihistal.

Suorganizatori ove manifestacije su Društvo hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski, Osijek, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Subotica i Općina Tovarnik. 4. Dani Antuna Gustava Matoša održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i općine Tovarnik.

ZKVH

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima