22.06. 07:40h

Dužijanca 2016.: Tribina „Bunjevačko momačko kolo i Dužijanca”

Duzijanca2016 Izlozba 1U zajedničkoj organizaciji Udruge bunjevačkih Hrvata Dužijanca i Katoličkog društva Ivan Antunović, u nedjelju 24. srpnja 2016. godine, u Subotici će biti održana tribina pod nazivom „Bunjevačko momačko kolo i Dužijanca”. Početak tribine je u 19 sati, u prostorijama Katoličkog kruga, iza Katedrale.

Na tribini će govoriti msgr. Stjepan Beretić, katedralni župnik, g. Stevan Mačković, ravnatelj Povijesnog arhiva Subotica i g. Krešimir Bušić, povjesničar iz Vukovara.

Tribina je jedan od dvaju događaja u okviru Izložbe „S Božjom pomoći”, koja se priređuje kao sastavni dio kulturnih događaja Dužijance 2016. Izložba istoga naslova „Bunjevačko momačko kolo i Dužijanca” otvorena je 6. srpnja u Suvenirnici Gradske kuće u Subotici, u suradnji s Gradskim muzejom Subotice, i bit će postavljena do 16. kolovoza.

Zamisao je organizatora ovoj temi pristupiti organiziranjem izložbe kako bi se povijesni dokumenti, koliko je to moguće, prikupili, obradili i sačuvali, ali i priređivanjem tribine koja će navedenu temu i povijesni kontekst još bolje približiti svima nama.

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima