Likovne manifestacije,

28.11. 19:00h

Najava: Izložba Živa baština

Predvorje Gradske kuće, Trg slobode 1, Subotica Pregleda: 200

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata priređuje reprezentativnu izložbu nematerijalne kulturne baštine Hrvata u Srbiji pod nazivom Živa baština. Otvorenje izložbe će biti u ponedjeljak, 28. studenoga 2022. u predvorju Gradske kuće u Subotici s početkom u 19 sati.

Ova izložba je dio velikog prekograničnog projekta pod nazivom Nematerijalna kulturna baština Hrvata u Srbiji u funkciji razvoja i suradnje koji je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, a ZKVH ga provodi u partnerstvu s Filozofskim fakultetom iz Osijeka.

Projekt ima za cilj na sveobuhvatan način prikazati dio bogate nematerijalne kulturne baštine Hrvata u Srbiji. Osim izložbe u Gradskoj kući i njezine virtualne inačice koja je također u pripremi, u planu je i tisak reprezentativnog kataloga, prezentacija obrađenih sadržaja na web adresi ZKVH-a i promotivni film.

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima