Likovne manifestacije,

10.06. 19:30h

Otvorenje izložbe fotografija Josipa Šarića „Ab ovo“ u Zemunu

Milenijska kula na Gardošu, Zemun Pregleda: 83

Izložba fotografija Ab ovo autora Josipa Šarića bit će otvorena u Milenijskoj kuli na Gardošu u Zemunu 10. lipnja u 19.30 sati. Ulaz na otvorenje izložbe, na koje ovaj autor fografije prirode i, napose, divljih ptica poziva sve zainteresirane, je slobodan.

Dr. sc. Josip Šarić (Zemun, 1957.) završio je studij arheologije Filozofskog fakulteta u Beogradu. Nakon obranjene diplomske radnje i odsluženog vojnog roka, od 1983. do 1990. kao honorarni suradnik Arheološkog instituta, radio je u okviru projekta Arheologija Srbije. Godine 1991. obranio je magistraturu, ali stjecajem okolnosti tek 1996. godine počinje njegov stalni angažman u Arheološkom institutu.

Nakon obranjenog doktorata 2000. godine, počinje stjecati znanstvena zvanja, te je danas u Institutu angažiran kao viši naučni suradnik. Najviše ga zanima tehnološko-tipološka analiza okresanih kamenih artefakata (predmeta koji su proizvedeni ljudskom rukom) svih prapovijesnih epoha, analiza sirovina za njihovu izradu i tehnologija i ekonomija mobilnih i sedentarnih ljudskih zajednica. Po pozivu predaje na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu i Istraživačkoj stanici u Petnici, a stručni je suradnik i časopisa Nacionalna geografija za prapovijesnu arheologiju. Pasionirani je fotograf.

Marko Tucakov

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 10. likovna kolonija u Šidu
  • XIII. Tavankutski festival voća
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima