22.06. 15:20h

Sedma revija i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

Martina Romic najljepsa hrvatica u nosnji sl.1Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini Stećak i Hrvatska matica iseljenika organiziraju online Sedmu reviju i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Kako djevojke ne mogu putovati zbog epidemije virusa COVID-19, ovogodišnja Revija i izbor održat će se uživo online 10. srpnja 2020. godine s početkom u 20 sati na YouTube kanalu.

Prijenos će biti emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu. Sudionice koje se prijave za izbor izravno će se uključiti u prijenos i pozdraviti prisutne na Trgu i gledatelje na YouTube kanalu.

Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Pobjednice će dobiti lente i nagrade, replike tradicijskog nakita, kao i pobjednice u dosadašnjim natjecanjima. Udruga Stećak nagrade će im poslati poštom na kućnu adresu.

Na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog porijekla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na ovom izboru.

Za sudjelovanje je potrebno poslati video zapis u nošnji u trajanju od minute i trideset sekundi do maksimalno 2 minute. U videu se djevojke trebaju predstaviti imenom i prezimenom, reći godinu rođenja, čime se bave, navesti koju nošnju nose, koji hobi imaju i nekoliko podataka o zajednici Hrvata u gradu i zemlji u kojoj žive. Poželjno je i da kažu iz kojeg dijela Hrvatske ili BiH su njihovi preci, kao i druge podatke koje smatraju bitnim za svoje predstavljanje na ovom izboru.

Video materijal može biti obogaćen slikama znamenitosti i prirodnih ljepota zemlje iz koje dolaze. Snimak bi trebao biti u HD rezoluciji ili druge kvalitetne rezolucije te snimljen sa stalkom.

Uz video zapis treba poslati i jedan portret u narodnoj nošnji.

Ova fotografija koristit će se za online izbor najfotogeničnije djevojke na Facebook stranici Udruge Stećak. Pobjednica je djevojka koja prikupi najveći broj glasova. Slanjem fotografije ujedno se daje dopuštenje za njezino javno objavljivanje na Facebook stranici i medijima u kojima će se predstaviti ovaj projekt.

FOTOGRAFIJU I VIDEO MATERIJAL TREBA POSLATI DO 20. LIPNJA 2020. GODINE.

Materijale treba poslati na e-mail adrese

mastermedia.bih@gmail.com i stecakudruga@gmail.com

Sudionice ovogodišnjeg online izbora imat će pravo sudjelovati na izboru iduće godine ili na nekom od budućih izbora.

Izvor: www.udruga-stecak.com

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
  • Priskakanje vatre u Đurđinu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima