13.06. 13:52h

Subotičani s predstavom u Hercegovcu

Hercegovac dani puckog teatra2016Dramski odjel Hrvatskoga kulturnog centra Bunjevačko kolo iz Subotice nastupit će na XXII. Danima hrvatskoga pučkog teatra u Hercegovcu koji se održavaju 26. i 27. veljače 2016. u Hrvatskom seljačkom domu u Hercegovcu. Oni će u subotu, 27. veljače, s početkom u 19 sati, igrati predstavu Ča Grgina huncutarija, autora teksta i redatelja Marjana Kiša.

Osim domaćina – Pučke scene Hrvatske čitaonice Hercegovac i Subotičana, na festivalu sudjeluju i Picollo teatar iz Starog Grada, GKM Vitez, Igrokazačko društvo Petrovo Selo i MHD – Hrvatski kulturni centar Marko Marulić, Bitola.

Svečano otvorenje festivala bit će upriličeno u petak, 26. veljače, u 17,30 sati, nakon čega će biti izvedene tri predstave (Motel mrak – Pučka scena Hrvatske čitaonice Hercegovac; Savršena svadba – Picollo teatar; Šmizle – ženski bend, GKM Vitez). U subotu od 15 sati bit će održane kazališne radionice za sudionike, koje će voditi prof. Stjepan Pepeljnjak, a od 18 sati na programu su također tri predstave (Bicikljin, ženske čari i viagra – Igrokazačko društvo Petrovo Selo; Ča Grgina huncutarija – HKC Bunjevačko kolo; Cafe Hag i Malboro light – MHD – Hrvatski kulturni centar Marko Marulić). Od 22 sata predviđeno je svečano zatvaranje festivala te večera uz zabavu i ples za sudionike.

Dane organiziraju Hrvatska čitaonica Hercegovac uz suorganizaciju Hrvatske matice iseljenika i pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, Bjelovarske-bilogorske županije i Općine Hercegovac.

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Promocija knjige Biserje tradicije
  • Revija nošnji
  • Koncert Veseli se, o Marijo
  • Dužijanca malenih - prvi dan
  • Godišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec iz Rume
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima