28.09. 10:06h

Tri predstave zagrebačke „Žar ptice“ djeci Hrvata u Vojvodini

Zar ptica u VojvodiniZagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica gostovat će tri dana u Vojvodini i djeci u Sonti, Subotici i Monoštoru izvesti predstavu Dnevnik Pauline P., prema djeci omiljenom tinejdžerskom romanu Sanje Polak, u režiji Snježane Banović. Ovu knjigu djeca u osnovnoj školi čitaju kao obveznu lektiru, a govori o Paulini, učenici trećeg razreda, koja svom dnevniku povjerava što joj se sve zanimljivo događa u životu, doma i u školi…

Predstave će biti igrane u utorak, 4. lipnja u osnovnoj školi u Sonti, 5. lipnja u Dječjem kazalištu u Subotici i 6. lipnja u osnovnoj školi u Monoštoru. U predstavi igraju: Gorana Marin, Hrvoje Zalar, Zoran Pribičević, Ana Marija Vrdoljak, Ante Krstulović i Vesna Ravenšćak Lozić.

Žar ptica provodi projekt izvođenja predstava temeljenih na književnom predlošku hrvatskih autora djeci Hrvata koji žive izvan RH, u Srbiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji kao i Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Cilj projekta je ostvarenje zajedničke želje da djeca Hrvata koja generacijama žive izvan granica RH, čuju živu hrvatsku riječ na sceni, baziranu na književnom predlošku hrvatskih autora i u izvođenju profesionalnih glumaca. Tako bi vidjeli i što njihovi vršnjaci u Hrvatskoj gledaju u kazalištu za djecu.

Organizaciju gostovanja u Vojvodini pomogli su Hrvatsko nacionalno vijeće i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 10. likovna kolonija u Šidu
  • XIII. Tavankutski festival voća
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima