Javni poziv za predlaganje građana i organizacija za dodjelu zvanja „Počasni građanin“ i priznanja „Pro urbe“

Objavljeno: 18.05.2016. Pregleda: 3

subotica mPovjerenstvo za dodjelu zvanja i priznanja Grada Subotice objavilo je Javni poziv za sudjelovanje u predlaganju građana i organizacija na području Grada za dodjelu zvanja „Počasni građanin“ i priznanja „Pro urbe“.

Zvanje „Počasni građanin“ dodjeljuje se za istaknuto i trajno životno djelo u području znanosti, gospodarstva, umjetnosti, obrazovanja i odgoja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvitku kulturnoga stvaralaštva i to fizičkim osobama koje su svojim djelima i činjenjima pridonijele podizanju ugleda grada u zemlji i inozemstvu.

Priznanje „Pro urbe“ dodjeljuje se osobama za istaknuta djela koja značajno pridonose ugledu grada podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrijednosti. Ovo priznanje dodjeljuje se pravnim i fizičkim osobama, kao i drugim organizacijama i to za istaknute znanstvene, kulturne i umjetničke aktivnosti, odnosno za značajnu djelatnost u obrazovanju, na komunalnom, socijalnom, zdravstvenom, gospodarskom području kao i onima koji su svojim radom pridonijeli većem stupnju razvitka javnog reda i mira i osobama koje su svojim sportskim i drugim rezultatima pronijele slavu svojega grada.

Tekst Javnog poziva nalazi se na internetskoj stranici grada: www.subotica.rs, u odjeljku natječaji i oglasi.

Prijedlozi s obrazloženjem podnose se u tiskanom obliku predajom u Gradskom uslužnom centru Grada Subotice, Trg slobode 1 ili poštom Skupštini grada Subotice, s naznakom za Komisiju za dodjelu zvanja i priznanja, a obavezno i u elektroničkom obliku na elektroničku adresu: gudrustdel@subotica.rs do 10. lipnja 2016. godine.

Aktualni natjecaji

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - sveta misa
  • Najava: 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - akademija
  • Uskrsna izložba u Tavankutu
  • Uskrsna izložba u Srijemskoj Mitrovici
  • Proljetni koncert HGU Festival bunjevački pisama
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima