Ansambl „Hajo“ nastupio na festivalu „Zlatne žice Slavonije“

Objavljeno: 15.09.2014. Pregleda: 44

Hajo Pozega2014-0Tamburaški ansambl „Hajo" nastupio je 6. rujna 2014. godine u Požegi u Hrvatskoj na finalnoj večeri festivala „Zlatne žice Slavonije“, na poziv direktora Festivala Veljka Valentina Škorvage. Pjesma „Voli sine Bačku i salaše“, koja je prošle godine izvedena na Festivalu bunjevački pisama, našla se među dvadeset i jednom izvedenom pjesmom. Festival „Zlatne žice Slavonije“, koji se održava u okviru „Aurea festa“, postoji od 1969. godine i jedan je od najprestižnijih u Hrvatskoj, rekao je za program na hrvatskom jeziku Radio Subotice član ansambla „Hajo“ Tomislav Vukov.

„Aurea fest“ traje od 1. do 7. rujna, u sklopu kojega se održava sedam manifestacija, među kojima je i Festival 'Zlatne žice Slavonije'. Sam festival traje više od 40 godina, odnosno 1969.godine je prvi put održan, tako da ima doista dugu tradiciju i jedan je od najprestižnijih u Hrvatskoj.“

Hajo Pozega2014-4-mFestival je izravno prenosila Hrvatska radiotelevizija, kao i desetak radijskih postaja, a pobjednička pjesma, koja je najviše emitirana na radiju, proglašava se iduće godine.

„Zadovoljni smo našim nastupom i reakcijom publike. Publika nas je primila jako dobro i ugodno smo se osjećali. Imali smo vrlo dobar nastup, tako da smo zadovoljni kako je to sve i zvučalo i izgledalo“, kazao je Tomislav Vukov.

Autor teksta i glazbe pjesme „Voli sine Bačku i salaše“ je Tomislav Vukov, a aranžman su zajednički uradili Tomislav Vukov i član ansambla „Hajo“ Marinko Piuković.

Među ostalima, na festivalu je sudjelovao i Miroslav Škoro, te vodeći tamburaški sastavi iz Hrvatske, poput ansambla „Lole“, „Dike“, „Slavonski dukati“, „Patria“, „Lira“, „Begini“, „Garavuše“ i „Gazde“.

Tekst: Nela Skenderović

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima