Božićni koncert u Starčevu

Objavljeno: 30.12.2022. Pregleda: 46

Udruga banatskih Hrvata organizirala je prošlog vikenda u crkvi svetog Mauricija u Starčevu tradicionalni božićni koncert. Kao i do sada, događaj je realiziran u suradnji sa župnim vijećem, no, prvi put predsjednik ovog tijela nije mogao nazočiti manifestaciji. Naime, sve katoličke vjernike i mještane Starčeva dan uoči koncerta duboko je rastužila vijest o smrti Josipa Mihajlića (1948. – 2022.) koji je dugih 14 godina bio na čelu župnog vijeća. Iz tog razloga uvod u program imao je komemorativni karakter, jer je preminulom Mihajliću odana počast kao istaknutom i uglednom pripadniku zajednice u Starčevu koji je s osobitim zalaganjem i posvećenošću upravljao crkvenim vijećem te su njegov život i rad ostali trajnim uzorom i inspiracijom mlađim naraštajima.

Pored velikog broja posjetitelja, koncertu su prisustvovali predsjednik Udruge banatskih Hrvata i zamjenik pokrajinske tajnice za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Goran Kaurić, dužnosnik Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i vijećnik Hrvatskog nacionalnog vijeća Ninoslav Radak, kao i predstavnik Banata u spomenutom tijelu i istodobno čelnik starčevačke podružnice Udruge banatskih Hrvata Nikola Pavlić.

„Drago nam je da smo uspjeli uvrstiti naš božićni koncert u redovite manifestacije Udruge i da je prepoznat i pozitivno ocijenjen, kako u lokalnoj sredini tako i unutar čitave zajednice vojvođanskih Hrvata“, među ostalim je naglasio Pavlić.

Riječi hvale za ovogodišnji program koji je iz opravdanih razloga pretrpjeo znatne izmjene imala je i vjerna publika čije je simpatije pridobila glavna zvijezda koncerta, glazbenik iz Subotice Marko Križanović.

„Divni i karizmatični Marko oduševio nas je svojim nevjerojatnim glasom i maestralnim izvedbama poznatih brojeva koji me podsjećaju na djetinjstvo, roditelje i neka lijepa vremena. Uživala sam slušajući ga, kao i moja obitelj i prijatelji“, kazala je voditeljica dječje radionice u Starčevu Jelena Šic.

Marko Križanović nastupio je uz pratnju klavirista Sándora Kolompára, predstavivši Starčevcima svoj glazbeni projekt pod nazivom Panonski evergreen koji obuhvaća svjetske i domaće popularne melodije.

„Moto našeg nastupa glasi: ‘Srce za svaku pjesmu – pjesma za svako srce’. Nismo bitnije mijenjali standardni repertoar, što se pokazalo dobrim jer smo u Starčevu naišli na oduševljenje publike od koje smo dobili samo pohvale i ovacije“, izjavio je Križanović nakon koncerta.

Izvor: Hrvatska riječ (D.M.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima