Božićni koncert u Zemunu

Objavljeno: 06.03.2019. Pregleda: 37

bozicni koncert u ZemunuU okviru Zajednice Hrvata Zemuna Ilija Okrugić djeluje i pjevački zbor Odjek koji svojim radom nastavlja dugogodišnju tradiciju zbora koji je u Zemunu ustanovljen još davne 1896. godine. Članovi ove pjevačke skupine su u nedjelju, 23. prosinca, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu održali još jedan božićni koncert kojim su krunisali završetak uspješne godine svoga rada. Putem ovoga koncerta članovi Udruge žele dati svoj doprinos proslavi Božića u Zemunu. Zbor Odjek nastupio je s bogatim repertoarom hrvatskih i svjetskih božićnih pjesama, te pjesmama posvećenim Majci Božjoj, budući da je koncert održan u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

 

Foto: facebook

„Drago mi je da hrvatska zajednica u Zemunu opstaje i da s velikom ljubavlju njeguje svoju kulturu i tradiciju, a posebno sam ponosna što smo i mi dio toga. Ove smo godine bili aktivniji od prethodnih. Imali smo čast da ove godine budemo domaćini velike manifestacije Srijemci Srijemu. Također smo zabilježili veliki broj novih članova, što nam je posebno drago. Oni su se rado uključili u rad zajednice, a tako i u naš zbor. Željela bih se zahvaliti svima koji podupiru naš rad, jer bez njihove pomoći ne bismo mogli postojati. To su na prvom mjestu Veleposlanstvo Republike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno vijeće, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Općina Zemun koja je ove godine i pokrovitelj božićnog koncerta“, kazala je voditeljica zbora i tajnica ZHZ-a Renata Nađ, dodajući kako u 2019. planiraju povećanje članstva te učvršćivanje suradnje s drugim udrugama.
Brojne posjetitelje koncerta pozdravio je zemunski župnik Jozo Duspara, ističući u svom obraćanju značaj postojanja hrvatske udruge u Zemunu i čestitajući svim vjernicima božićne blagdane.
„Svaki vjernik bi u ovom blagdanskom ozračju trebao doživjeti radost, slaveći blagdan Božića. Božić je blagdan obitelji, blagdan mira i ljubavi, vrijednosti koje bi morao svaki vjernik kršćanin gajiti u svome životu. Nema slavljenja Božića bez mira, ljubavi, bez dubokog otvaranja svoga srca prema Bogu i bližnjemu. Božić se u Zemunu uvijek slavio s dostojanstvom, a tako je i danas. Svi božićni koncerti koji se održavaju u našoj župi obnavljaju sjećanja na ono vrijeme kako se nekada slavio ovaj blagdan. Kroz ovaj koncert želimo potaknuti poruke mira i ljubavi da ih kao vjernici tako i doživljavamo“, kazao je vlč. Duspara.
Prije koncerta, u prostorijama župe, a u suradnji s Hrvatskom čitaonicom Fischer iz Surčina, organiziran je i božićni sajam na kojem su posjetitelji imali priliku kupiti neke od rukotvorina koje su izradile članice Kreativne sekcije ove udruge.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima