Božićni koncerti u osnovnim školama

Objavljeno: 24.12.2016. Pregleda: 43

bozicni koncertBožić je! Svi smo sretni! Toliko smo se pripremali za ovaj važan događaj. Pripremali smo se i duhovno i tjelesno i sada se radujemo, jer se Isus rodio za nas. Uoči Božića održano je mnoštvo božićnih koncerata u gradu na različitim mjestima, a bit će ih još. Hrcko će vam ispričati kako je bilo na koncertima u dvije subotičke osnovne škole.

Ivan Milutinović

Jedan poseban koncert bio je svakako i koncert Osnovne škole Ivan Milutinović. Već tradicionalno u posljednjem tjednu adventa učenicibozicni koncert u ivan milutinovicu sa svojim učiteljicama i nastavnicama prirede glazbeni događaj u kojemu svi uživaju, i oni koji su ga pripremili, a posebice oni koji su ga došli slušati. Tako je bilo i u srijedu, 21. prosinca, kada smo se okupili u dvorani za tjelesni odgoj ove škole. Pjevali su i mali i veliki, a pridružili su im se i mališani iz susjednog im vrtića Marija Petković –Sunčica. Bilo je nekoliko i solista. A tek svirači?! Svirale su se violine, tambure, klarinet, gitare, klavir, bongosi, triangl i nezaobilazni prigodni praporci. Tamburaše je pripremila učiteljica Dajana Romić, „mali hor“ učiteljica Ana Kovač, „veliki hor“ i soliste Jovana Cvetković Stojaković dok je djecu iz vrtića vodila njihova odgojiteljica Marina Piuković.

bozicni koncert u matko vukovicuMatko Vuković

Bio je četvrtak, 22. prosinac i bližio se kraj škole. Toga dana su učenici Osnovne škole Matko Vuković bili posebno uzbuđeni jer su priređivali tradicionalni Božićni koncert. U dvorani za tjelesni odgoj se okupilo mnoštvo ljudi koji su htjeli podijeliti radost dolaska i rođenja Isusa Krista kroz pjesmu i sviranje nezaobilaznih tamburaša koje je pripremila učiteljica Ana Čavrgov. Nizale su se točke, sve ljepše i ljepše da bi kulminiralo zajedničkom čestitkom za sretan Božić i blagoslovljenu novu 2017. godinu. Doma su svi otišli sretni i zadovoljni.

 

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima