„Čitam i skitam" o drveću

Objavljeno: 17.02.2021. Pregleda: 43

itam i skitamVeć i vrapci na grani znaju zbog čega je za osnovce u Subotici 1. veljače poseban dan. Toga dana, sada već trinaestu godinu zaredom, počinje kviz Gradske knjižnice Subotica pod nazivom Čitam i skitam. Tako je bilo i ove godine. Organizatori kviza predstavili su ovogodišnje izdanje novinarima kako bi ova informacija mogla stići do svakog djeteta u Subotici i okolnim mjestima.

Doznali smo sljedeće:
Kviz počinje 1. veljače i traje do 31. ožujka 2021. godine.
Posvećen je drveću te nosi slogan „Gdje god nađeš zgodna mjesta, tu drvo posadi".
Provodi se na tri službena jezika Grada Subotice: srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Subotica kao i u svim gradskim i prigradskim ograncima.
U kvizu sudjeluju učenici osnovnih škola Grada Subotice, članovi Gradske knjižnice Subotica.
Ako netko nije član Gradske knjižnice Subotica, može to postati tijekom trajanja kviza (veljača i ožujak) po promotivnoj cijeni od 300 dinara, kao i obnoviti svoje članstvo.
Kviz se nalazi na mrežnoj stranici subotičke knjižnice u vidu online upitnika na http://www.subiblioteka.rs/hr/kviz-citam-i-skitam/.
Pitanja su ista za sve uzrasne dobi i na sva tri jezika.
Sudionici kviza trebaju pročitati ponuđene tekstove i proučiti određene online izvore koji govore o drveću, te točno popuniti online upitnik.
Rok za slanje upitnika je 31. 3. 2021. 
Svi ispravno popunjeni upitnici bit će uključeni u izvlačenje nagrada koje će biti organizirano 2. travnja 2021. godine na Međunarodni dan knjige za djecu. 
Svaki sudionik kviza može osvojiti jednu od brojnih nagrada.
Popis nagrađenih učenika bit će objavljen u svim subotičkim medijima i školama te dostupan na dječjem odjelu, na mrežnoj stranici: subiblioteka.rs i FB stranicama knjižnice.
Važna informacija: U cilju zaštite i sigurnosti svih sudionika, te zbog nepredvidljive epidemiološke situacije vezane uz covid-19 informatorice Dječjeg odjela subotičke knjižnice će sa svakom školom pojedinačno dogovarati model prezentacije kviza. Budući da ne postoji mogućnost ulaska u škole bit će to online prezentacija u kojoj ćete uživo moći sudjelovati i postavljati pitanja vezana za kviz ili/i putem emitiranja snimke predstavljanja kviza.
Tema je veoma interesantna i doznat ćete vjerujemo mnogo novih informacija, ali i uživati u tekstovima i videima koji na različite načine i kroz različita područja obrađuju drvo kao temu. 
Stoga krenite u avanturu, jer
„Čitaj, skitaj, knjigu pitaj!
Pođi s njom na putovanje
Družite se na tom putu
Jer ti knjiga daje znanje!"

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima