Dani kruha 2015. u Sonti

Objavljeno: 06.11.2015. Pregleda: 39

Dani kruhaSonta2015 1Učenici OŠ Ivan Goran Kovačić iz Sonte, polaznici izbornog predmeta Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture uz pomoć svojih nastavnika organizirali su 30. listopada 2015. godine, manifestaciju Dani kruha 2015. Priredba je održana u velikoj dvorani mjesnog Doma kulture, pred više od 300 gledatelja, učenika, njihovih roditelja, baka i djedova, te gostiju, među kojima su bili i predsjednik Izvršnog odbora HNV-a Darko Sarić Lukendić i članica Odbora zadužena za obrazovanje Jasna Vojnić.

Ovom priredbom učenici su zahvalili Bogu za plodove zemlje, a publiku oduševili dinamičnim izvedbama svojih odlično uvježbanih točaka. Program su sigurno vodile učenice Tara Šegrt i Anđela Šimunov, a kroz njihovu konferansu nazočni su doznali puno o povijesti izrade kruha. Pozornica Doma kulture bila s puno mašte, urešena šokačkim rukotvorinama i jesenskim plodovima.

Dani kruhaSonta20152Poslije priredbe, u prostorijama sonćanske knjižnice i čitaonice priređena je izložba kruha i drugih proizvoda od brašna – slanih i slatkih. Veliki broj posjetitelja ovu izložbu je pogledao, a veliki dio eksponata je i nestao, tako što je bila dopuštena i degustacija izloženih uradaka.

„Sada već imamo veliko iskustvo u organizaciji ove manifestacije, pa je po ocjenama publike svake godine bolja i kvalitetnija. Ja sam sa svojim kolegicama koje predaju hrvatski učenicima samo davala smjernice, a sve ostalo je samo plod njihovih ideja i, dakako, predanog rada na realizaciji. Zahvalila bih i njihovim majkama i bakama, koje su uzele velikog udjela u pripremi eksponata za, po meni, vrlo kvalitetnu izložbu“, rekla je Biljana Ribić.

Dan kruha priređen je ranije i u OŠ Ivan Milutinović u Subotici i Maloj Bosni.

Izvor: Hrvatska riječ (I. A.)

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima