Denis Kovač gostovao u Somboru

Objavljeno: 07.06.2017. Pregleda: 38

Denis kovac Ajde mi citajSlobodni umjetnik, pjesnik, pisac, crtač, ilustrator, kantautor, kompozitor, svirač na gitari, zabavljač, humanitarac, vječiti putnik. Sve je to Denis Kovač, rođeni Monoštorac sa zagrebačkom adresom i radnim mjestom knjižničara u knjižnici u Sesvetama.

Prošlog tjedna družio se sa Somborcima, kako onim najmađim tako i onim nešto starijim, a njegovo gostovanje u Knjižnici Karlo Bijelicki u Somboru organizirala je Udruga građana Centra za prevenciju, edukaciju i bezbednost (Centar PEB) iz Sombora. Gostovanje u Somboru Denis je započeo druženjem s mališanima iz osnovnih škola Bratstvo-jedinstvo i Nikola Vukićević. Ovim mališanima, koji su osim pažljivih slušatelja i sami bili sudionici zanimljivog programa, Denis je predstavio svoju zbirku pjesama Ajd mi čitaj, za koju je uradio i ilustracije. Ali Denis nije samo čitao svoje pjesme već je i pričao zanimljive priče o odrastanju svojih troje mališana, te svirao i pjevao uz aktivno sudjelovanje radoznalih, malih gledatelja.

Nekoliko sati kasnije na istom mjestu upriličeno je druženje sa Somborcima uz stihove posvećene ljudima i običajima iz Denisovog rodnog Monoštora. I kao i pri susretu s mališanima, Denis je i ovoga puta animirao gledatelje koji su zajedno s njim pjevali pjesme Knjiga, Dug i druge Denisove autorske kompozicije. Svi sudionici ovog susreta na kraju su na dar dobili njegov glazbeni CD Narandžasti san.

Izvor: Hrvatska riječ (Z. Vasiljević)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima