Digitalizirane knjige Vojislava Sekelja

Objavljeno: 20.04.2021. Pregleda: 40

002 RPovodom sedamdeset pete obljetnice rođenja istaknutog hrvatskog književnika i publicista Vojislava Sekelja (Subotica, 20. travnja 1946. – 4. svibnja 2017.) Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata digitalizirao je njegove knjige poezije, proze i kritike.

Sadržaj se može naći na internetskom portalu ZKVH-a, na linku http://zkvh.org.rs/index.php/digi-knjige 

Desetak knjiga poezije, proze i kritika na ovaj je način dostupno široj čitateljskoj publici, a nove generacije čitatelja će se uvjeriti u ocjenu koja je pratila Sekelja kao najčitanijeg pisca u Vojvodini na hrvatskom jeziku. Među djelima su knjige poezije, pisane na hrvatskom standardu i na bunjevačkoj ikavici: Djetinjstvo, Sad znadeš sve, Poljubac izdaje, Rič fali, U izmučenim riječima, MMV – prva i druga knjiga te Životopis jedne sjene. Digitalizirani su i romani Daleka zvona i Uzmi, dodaj, knjiga 23 kritike te knjiga polemičkih članaka Kako se branilo dostojanstvo.

Bogato stvaralaštvo Vojislava Sekelja svjedočanstvo je generacijama koje dolaze, služit će kao putokaz na putu kojim ide hrvatska manjinska zajednica u Srbiji, a naš je prinos u službi memoriranja vlastitih postignuća i ponosa na djelo hrvatskih velikana u godini novog preporoda.

/ZKVH/

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima