„Djeca su ukras svijeta“ - budućnost očuvanja kulturnog nasljeđa

Objavljeno: 18.06.2010. Pregleda: 59

Festival dječjeg folklora „Djeca su ukras svijeta", 15. po redu, ugostio je u nedjelju, 6. lipnja, u Domu kulture u Tavankutu malene čuvare folklorne tradicije iz AP Vojvodine i republike Hrvatske.

Organizator festivala je mjesno Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Matija Gubec", čiji su najmlađi članovi bili domaćini svojim vršnjacima iz Folklornog ansambla „Biseri Slavonije" iz Osijeka, KUD-a „Jan Kollar" iz Selenče, HKUD-a „Matoš" iz Plavne, potom najmlađim folklorašima iz KUDH-a „Bodrog" iz Bačkog Monoštora, te HUK-a „Lajčo Budanović" iz Male Bosne.

djeca su ukras svijeta 2010-2Naziv festivala opravdali su njegovi sudionici predstavivši u šarenilu narodnih nošnji folklorno nasljeđe kraja iz kojeg dolaze, kroz pjesmu i ples, koje su izveli na način kako to samo djeca znaju - veselo, razigrano i s puno srca.

djeca su ukras svijeta 2010-3A za dobru atmosferu i ove se godine pobrinula maskota festivala - Flora, uspješno mameći dječje osmijehe, u čemu su joj ovoga puta pripomagala i dva pomoćnika - Zec i Klaun, zabavljajući djecu između plesnih točaka.

djeca su ukras svijeta 2010-5Sudionicima festivala uručeni su prigodni darovi, koji će ih podsjećati na Tavankut, a nakon završetka programa druženje je, kao i prethodnih godina, nastavljeno uz sendviče i kolače, a kadu su se „baterije napunile", moglo se ponovno nastaviti s plesom i pjesmom. (MM)

 

djeca su ukras svijeta 2010-6

 

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima