Donatorski koncert u Lemešu za obnovu kapele

Objavljeno: 07.05.2013. Pregleda: 39

Donatorski koncert Lemes2013-1Donatorski koncert za završetak radova na kapeli Gospe od milosrđa održan je u 26. travnja 2013. godine, u Domu kulture u Lemešu. Prije početka programa prikazivane su fotografije o kapeli od 1922. godine pa do današnjih dana. Ove pokretne slike uradio je Ivan Horvat.

Domaćin koncerta bio je HBKUD „Lemeš“, a Lemešani su prvi put ugostili Subotički tamburaški orkestar kojeg je predvodio stručni voditelj Stipan Jaramazović, dirigirala je Marijana Marki, a specijalni je gost večeri bila Antonija Piuković.

Donatorski koncert Lemes2013-2Orkestar je izveo četiri bloka različita po tematici – prvi blok su bile melodije koje potječu iz ove naše ravnice, potom evergrin ozbiljne glazbe (završno kolo iz opere „Ero s onoga svijeta“ Jakova Gotovca i uvertira za operu „Figarov pir“ W. A. Mocarta), u trećem su se bloku čule kompozicije Čajkovskog, Brahmsa i Smetane, a orkestar je izveo i program koji će biti na ovogodišnjem Festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osjeku. Ove kompozicije orkestar je prvi put izveo pred publikom.

Prikupljeni novac, devet tisuća dinara, upotrijebit će se za nastavak radova na obnovi kapele, a domaćini se nadaju da će ovaj koncert biti poticaj i drugima da pridonesu završetku radova.

Tekst: L. Knezi
Fotografije: Ivan Horvat

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima